2021-05-10 - Dekor garázsvásár! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Dekor garázsvásár!

2021. 05. 10.

Kelléktárunk ismét túlnőtte raktárunk polcait, ezért ünnepélyesen garázsvásárt hirdetünk.

Kiárusításunkon rengeteg kinccsel várunk Titeket: vázák, üveg kellékek, kaspók, papírdekorációk, textíliák, fatáblák és egyéb fa kellékek, irányjelzők, asztaldísz-alapanyagok, kreatív hobbi kellékek, fényfüzérek, mécsestartók, stb. Ha esküvőre készülsz vagy magad is dekoros vagy, akkor mindenképp itt a helyed! Várunk szeretettel etyeki raktárunknál:

Május 15-én szombaton 10:00-18:00 között. (Az eseményt szabadtéren tartjuk, rossz idő esetén új időpont kerül kitűzésre.)

Cím: 2091 Etyek, Boti út 12.

2020-11-24 - Elindult karácsonyi vásárunk! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Elindult karácsonyi vásárunk!

2020. 11. 24.

Nagy örömmel jelentjük: régóta dédelgetett álmunk idén valóra vált: elindítottuk első karácsonyi vásárunkat, ahol általunk készített, természetes alapanyagok felhasználásával készült lakásdekorációk közül válogathattok.

Szeretett műhelyünk, ahol nyáron  esküvői virágkompozícióink és menyasszonyi csokraink születnek, most valóságos téli dekor birodalommá változott. Polcainkat hétről hétre izgalmas téli alapanyagokkal töltjük fel: friss, illatos fenyőkkel és örökzöldekkel, gyönyörű, ezüstös eukaliptusz-félékkel, erdők-mezők ág-bogaival, bogyóival, szárított termésekkel, csodaszép szalagokkal, rusztikus koszorú alapokkal, különleges gyertyákkal.

Ha szeretnétek magatokat vagy egy számotokra fontos személyt meglepni egy szép karácsonyi asztaldísszel, adventi koszorúval, esetleg egy különleges falidísszel vagy kopogtatóval, nézzetek körül Facebook oldalunkon található albumunkban. Rendeléseteket adott körzeten belül házhoz is szállítjuk vagy igény esetén postára adjuk.

Rendelés menete:

Karácsonyi vásárunk termékeit Facebook oldalunkon találhatjátok, fotóval, árral.

Kérjük, rendeléseiteket a hello@gawd.hu email címre küldjétek, „ADVENTI RENDELÉSEM” tárggyal.

Az egyes díszek árait a Facebookon, a fotók alatti képleírásban találjátok.

Megrendelés/foglalás előre utalással lehetséges.

Küldd el a hello@gawd.hu e-mail címre:

- a megvásárolni kívánt dísz(ek) nevét vagy fotóját,
- számlázási nevet, címet:
- kiszállítási címet:
- telefonszámodat, amin elérünk kérdés esetén:
/- ha a díszt ajándékba küldöd valakinek, akkor a címzett nevét, telefonszámát:/

E-mailed feldolgozása után felvesszük veled a kapcsolatot és megadjuk az utaláshoz szükséges információkat.

Kiszállítási napok:
november 28. szombat,
december 5. szombat,
december 12. szombat

Etyeki műhelyünkben, előre egyeztetett időpontban is átveheted rendelésed, ha úgy kényelmesebb.

Kiszállítási körzetek és díjak:

I. körzet: Etyek, Biatorbágy, Herceghalom – ingyenes kiszállítás.

II. körzet: Budapest I., II., II. V., VI., VII. VIII., IX., XI., XII., XIII, XXII. kerület, Budaörs, Budakeszi, Törökbálint, Bicske, Sóskút, Páty, Pusztazámor, Tárnok – 10.000 forint feletti rendelés esetén a kiszállítás ingyenes. 10.000 forint alatti rendelések esetén a házhoz szállítás díja 1500 forint.

III. körzet: Budapest IV., X., XIV., XV., XVI., XVII, XVIII., XIX. XX., XXI. kerület, Érd, Diósd, Zsámbék, Martonvásár, Baracska, Felcsút, Alcsútdoboz, Tabajd, Vál, Gyúró, Tordas, Kajászó, Csabdi – a kiszállítás díja 1500 forint.

Köszönjük a figyelmet, várjuk rendeléseiteket a hello@gawd.hu e-mail címre.

További képek adventi koszorúinkról >>> 
Ajtó- és falidíszeinkről>>>

2018-01-09 - A mi jelünk – Csillu + Dani körtés esküvője bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A mi jelünk – Csillu + Dani körtés esküvője

2017. 10. 10.

Az óvodai jelünk nem minden esetben predesztinálja a jövőt: Nándika, az ovis szerelmem nem lett gombatenyésztő, Máté barátunk a mozdonyvezetés helyett szerencsére a grafikusi pályát választotta, és az én Mikim sem az esernyőknek áldozta az életét, az én nagy örömömre. : )

Fotó: Vargha Miklós Photography

De azért van az úgy, hogy ez a gyerekkorunkból hozott, mindannyiunk számára kedves, nosztalgiát ébresztő szimbólum valahogy tovább kíséri az életünket. Nekem, amikor az öltözőszekrény előtt nap mint nap kintiről benti cipőre váltottam, még fogalmam sem lehetett arról, hogy a szekrényemen virító virágkoszorú akár a felnőtt életem jelvénye is lehetne majd egy napon. Ahogy Csillu és Dani sem sejthették, hogy a körtét egyszer nem csak a tornazsákjukon, hanem a saját bőrükön is viselik majd. Mert egyszer csak, tizen-huszon évekkel az ovis ballagás után jön valaki, aki átír az életükben minden addigit, mint egy tornádó, fenekestül felforgat mindent. Valaki, aki mellett jó érzés este elaludni, aki mellett a napi viharok után is úgy érezzük, otthon vagyunk. Valaki, akinek szintén körte volt hímezve az ovis cuccaira... Hát mi ez, ha nem a szerelem jele?!

Fotó: Vargha Miklós Photography

Még több fotó Csillu és Dani esküvői dekorációjáról itt >>>

2018-01-09 - Petra és Gergő csupaszín, erdei bohém esküvője bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Petra és Gergő csupaszín, erdei bohém esküvője

2017. 07. 15.

2013. július 14. A NACEKÉ-ben nagy dolog veszi kezdetét. Petra végre (!) beleszeret abba az udvarias, jóképű fiúba, akit az anyukája, Ági régen kinézett már neki az üdülő lépcsőházában. Elkezdődnek a közös balatoni kalandok: a séták, a vitorlázás, a fürdőzés, a sütögetés, a hajnali bulik. Fogynak fröccsök, a Vodka-szódák, Balatonszárszónak minden szegeltében lapul már egy közös titok. Sosem volt még ilyen finom a szilvás pite, nem esett még ilyen jól a kovászos uborka. Új értelmet nyer az alpesi csoki fagyi is. Tudhatja a Léda, az Erzsike, a Kata, a Retúr, a Pub-Lik, a Marina Gyros, a NACEKE stég. Mind tudják, hogy ez AZ a szerelem. Aztán jönnek a nagy összeveszések, a nagy kibékülések. A felnőtté válás, a csiszolódás. A Viador utca, a hangos szomszéd, a cukros meggyes, a pizsinapok. És egyszer csak eljön az a nap…

Fotó: Szabó Gábor

A színes lampionok, a színes virágok, a színes szívószálak, a színes minden. A kiscsipeszek, a pékzsineg, a várva várt cukiságok. A szép ruhák, a nevetések, a koccintások. Gyerekzsivaj, limonádé, eperszörp a csatosüvegben. A csokor, és bogi is van benne!! Csók, igenek, még csók. És még… 2017. június 3. Ma újra valami nagy dolog veszi kezdetét...

Fotó: Szabó Gábor

Petra és Gergő esküvőjének képeit megtaláljátok a Facebook oldalunkon >>>

2018-01-09 - Dóri & Gergő: Mindenütt jó, de legjobb a Balaton bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Dóri & Gergő: Mindenütt jó, de legjobb a Balaton

2017. 06. 18.

Akinek volt már esküvője vagy éppen most van a lázas előkészületek sűrűjében, az pontosan tudja: a szervezés olykor bizony kompromisszumokkal jár. Még akkor is, ha figyelmen kívül hagyjuk a konvenciókat, a különböző oldalról érkező nyomást vagy „jó tanácsokat”, bizony vannak területek, ahol engedni kell a 48-ból, hogy egyről a kettőre jussunk. De mi legyen az, amit beáldozunk, és mi az, ami mellett akkor is érdemes kitartani, ha úgy érezzük, „már késő” vagy éppen nem racionális?

Fotó: Mogyorósi Attila - Pink Weddings

Amikor Dórit és Gergőt megismertem, tudtam, hogy nagyon-nagyon szeretnék velük együtt dolgozni. Vannak párok, akiket megismerek, és úgy érzem, nem tudom nélkülük elképzelni a következő szezont. Pontosan így éreztem velük kapcsolatban. Elbűvölt a csipkelődésük, az elnevetett komolykodások, az a természetes humor, önirónia és szeretet, ami körülvette kettejüket. Dóriék ekkor még szinte mindenben bizonytalanok voltak, beleértve a helyszínüket is, amit viszont kétségbeesésükben már lefoglaltak addigra. Úgy érezték, ha nem döntenek gyorsan, végül nem lesz tető a lagzi felett, elindul a dominó-effektus, mindenről lemaradnak…

Megállapodtak egy étteremmel, ami nem éppen volt álmaik netovábbja. Én sem tartottam a legideálisabb terepnek, de engem már kész tények vártak, így nem akartam ezzel tovább csavarni a tőrt a hátukban, felszívtam magam és elhatároztam, megpróbálunk csodát tenni majd a hellyel, csak itt, csak most, csak értük. Fellélegezhettem, amikor pár hónappal később Dóri felhívott és azt mondta, összeült a családi kupaktanács és úgy döntöttek, végül mégis helyszínt változtatnak: az esküvő Balatonon, Dóri szülőfalujában lesz, a családi étterem kertjében, ahol kislányként az öccsével szaladgált. Tudtam, hogy a szívük a kezdetektől ide húzta őket, csak Dóri szüleit szerették volna megkímélni a „felfordulástól”. Forgatag és kompromisszumok ide vagy oda, ez az esküvő sehol nem lehetett volna annyira otthon, annyira meghitt és tökéletes, mint amilyen itt volt, azon a júniusi napon, a Balaton vizétől pár száz méterre.

Fotó: Mogyorósi Attila - Pink Weddings

Még több fotó Dóri és Gergő esküvőjéről a Facebook oldalunkon >>>

2017-06-12 - Mese a város felett bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mese a város felett

2017. 06. 12.

Én nem tudom, mi lesz itt még őszig… Gyakorlatilag éppen, hogy elkezdődött az idei nyár, máris úgy érzem, túlcsordulnak bennem az élmények. Kis híján könyvet tudnék írni mindabból, ami megéltünk az elmúlt néhány hétben. Mivel blogolni csak az alvás rovására lehetséges ezekben a hetekben-hónapokban, már beletörődtem, hogy valószínűleg ősszel lesz legközelebb friss bejegyzés az oldalon. Aztán addig forgolódtam egyik éjjel, hogy rájöttem, ami most történt velünk, ha egy alvás kimarad, akkor sem tudom magamban tartani.

Fotó: Vargha Miklós Photography

Palival kicsit több mint egy éve ismerkedtem meg, egy „véletlennek” köszönhetően. Én a férjemmel, ő az egyik barátjával beszélte meg aznap, hogy betársul hozzá és a kollégáihoz ebédelni. Miki, a férjem és Pali ominózus barátja, Gergő munkatársak, így hát egy ebédlőasztalhoz keveredtünk mindannyian azon a napon. A csiberaguleves és a grízes tészta között elég változatos témák járták körbe az asztalt. Többek között szóba került az is, hogy én esküvőket dekorálok. Én még nem tudhattam, de Pali már akkor elhatározta, a névjegykártyámat gondosan meg fogja őrizni, mert olyan tervei vannak, amiben talán pontosan mi tudunk majd segíteni neki.

Idén kora tavasszal üzenet érkezett Palitól. Szeretné megkérni a barátnője, Ivett kezét és valami nagyon különleges meglepetésként képzelte el az egészet. A teraszuk, ahonnan az egész város látható, egy vonósnégyes, ami a közös számukat játsza és lesz az a bizonyos gyűrű is… Na de a „körítés”… abban segíteni kellene.

Pár nap múlva már megejtettük az első terepszemlét az álomteraszon. Én már akkor láttam magam előtt mindent: a fényeket, a rengeteg gyertyát, a tengernyi virágszirmot… Őrülten izgatott voltam az első pillanattól: egy tündérmesébe illő lánykérés, amiben mi is „cinkostársak” lehetünk – hát létezhet ennél felemelőbb küldetés…?

Romantika ide, lila köd oda, észnél kellett lennünk azon a bizonyos napon. Pali az évfordulójukra időzítette a titkos eljegyzést, amely történetesen egybeesett az idei évünk egyik legnagyobb esküvőjével: Erus és Ádám 170 fős, háromhelyszínes fesztiválesküvőjével, amire hosszú hónapok óta készültünk.

 

Amikor egy napon több helyszínen is jelen kell lennünk, az logisztikailag mindig sokat bonyolít a képleten: előre ki kell számolnunk, hogy mivel mikorra kell végezzünk, kinek mikor melyik helyszínen kell kezdenie és végeznie. Erus és Ádám esküvőjét már kora hajnaltól építettük a Hajógyári szigeten, a Wedding Gardenben, majd délután a csapat egy része átvonult a Március 15. térre templomot díszíteni. A Jóisten még a logisztikában is segített minket: az esti lánykérés helyszíne ugyanis 2 perc sétára volt Erusék templomától – óriási "mázli", enélkül nem is tudom, hogyan sakkoztuk volna ki a dolgokat. Szóval még mielőtt a templomdíszítésnek nekiugrottunk volna, Szabi – a csapatunk egyik tagja – és én felrohantunk Palihoz, hogy Szabinak is megmutassam, hova és hogyan képzeltük el a fényfüzérek telepítését, hogy neki tudjon állni a munkálatoknak, amíg mi Rozival visszarohanunk a Hajógyári szigetre átadni a kész helyszínt az ifjú párnak és vendégeinek. Ezt csak azért tudtuk nyélbe ütni, mert Ivett a barátnőjével elment épp Ikeázni, így tiszta volt a terep. Ám miközben Palival és Szabival az eligazítást tartottuk a teraszon, megcsörrent Pali telefonja. Kiderült, hogy Ivett már gyakorlatilag a ház előtt van. Szabival úgy rongyoltunk ki a lakásból, szélsebesen szedve a lépcsőfokokat lefele az ötödik emeletről, mint egy igazi akciójelenetben. Menekülnünk kellett a lebukás elől, nagyon vicces és rettenetesen izgi volt az egész. Jót is tett a templom hűvöse és csendje. Amíg felkötözgettük a padsorok széleire a díszeket, a pulzusunk is megnyugodott.

Fotó: Just Stay Natural

Innen egyből a hajókikötőhöz mentünk, mert Erusék a teljes násznéppel hajóval utaztak a Március 15. térről a Hajógyári szigetig. Mi pedig azt találtuk ki, hogy a hajóra szálláskor váratlan meglepetésként igazi fesztiválkarszalaggal ruházunk fel minden vendéget, hogy fokozzuk a bulihangulatot és az izgalmakat.

Fotó: Just Stay Natural

170 karszalag a helyére került, a hajó kifutott, Ivettet a legjobb barátnője váratlanul elcsalta otthonról, Szabi beosont, elkezdte fénybe borítani a teraszt, mi Rozival pedig autóba ültünk, hogy kielőzzük a hajókázó násznépet, segítsünk a többieknek az utolsó simításokban és meglessük az érkező vendégsereg első reakcióit: vajon mit szólnak majd a munkánk eredményéhez?

Minden szuper, Erus & Ádám odavannak, a vendégek is izgatottan fürkészik az apró részleteket: a zenekaros ülésrendet, a sok-sok kicsíptetett fotót, a bakelit asztaljelölőket, a nekik szánt köszönetajándékokat. Úgy tűnik, innen már nélkülünk is menni fog a buli, szóval irány Pali, két óránk maradt Ivett hazaérkezéséig, amit a szintén cinkosként közreműködő legjobb barátnő garantál.

Fotó: Vargha Miklós Photography

Előkerülnek a dobozokból az újabb fényfüzérek, a gyertyák, mécsesek, a hatalmas zsáknyi rózsaszirom. Érkezik a vonósnégyes és a megrendelt óriáspizza. Csöngetnek a drónos forgatócsoport tagjai. Pali szegény lassan azt sem tudja, ki kér meg kit, ki a lány, ki a fiú. Megható, hogy mennyire izgatott, minden pillanatban figyeljük, hogy nem ájul-e el. De még ekkor is azt lesi, nekünk miben segítsen. Meg kell őrülni tőle, annyira jófej.

Fotó: Vargha Miklós Photography

Pár perc maradt kilencig, Szabi, Miki és én felsomfordálunk a lapostetőre, hátha fentről megleshetjük legalább az események egy részét. A szívem még most is hevesebben ver, ahogy visszaidézem... Dermedt csönd van, mintha alattunk a város is megállt volna egy percre. Egyszer csak kigyullad a milliónyi apró izzó, a vonósnégyes játszani kezd. Pali összeráncolt homlokredői egyszer csak kisimulnak és az arcára kiül valami, amitől könnyek szöknek a szemembe: Ivett az, megérkezett.

2017-04-14 - Hurrá, házasodunk! – De hol?! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hurrá, házasodunk! – De hol?!

2017. 04. 14.

15 tipp, hogy a helyszínek közül is az igazit válasszátok

A világ legboldogabb menyasszonya/vőlegénye vagy, egyelőre mégis lehetőségek között tipródó, szárnyaszegett kismadárnak érzed magad. Hatalmas a kínálat, de igazából elveszel a sok információ között… Szeretnélek megnyugtati: mindenki így indul neki az elején, szóval tényleg semmi pánik! Túl az esküvőn rengeteg hasznos – és remélhetőleg édes – tapasztalattal leszel gazdagabb, aminek az utánad házasodó barátaid nagyon fognak örülni és ki is aknáznak majd minden benned – mint esküvői kisokosban – rejlő lehetőséget. Addig is azonban, amíg szert teszel erre a fontos tapasztalatcsomagra, talán jól jön útravalóul egy kis tippgyűjtemény arról, hogyan érdemes nekiállni a helyszínkeresésnek, és melyek azok a kérdések, amelyek kardinálisak lehetnek, amikor eljön a döntés pillanata.

1.Baj van, ha zaj van?
Egy esküvő esetében magától értetődő kellene, hogy legyen: aki a helyszínt biztosítja, az a féktelen bulinak és az azzal járó zajongásnak is teret ad. Mégis, nem árt erre rákérdezni, nehogy aznap éjjel derüljön ki, hogy a helyi lakosság miatt 11-kor be kell zárni az ablakokat vagy be kell költözni a kerthelyiségből, ne adj’ Isten le kell halkítani a zenét! A lakodalmatok ne a saját magatok és a vendégsereg csitításáról, fegyelmezéséről szóljon, ha Nektek úgy esik jól, hadd ordítsátok a legcikibb tinikori kedvenceket, mindezt rendőri felügyelet nélkül lehetőleg.

Fotó: Vargha Miklós Photography

2. Apa páleszével mi lesz?
Van ez a bizonyos dugódíj-balhé… A dolog arról szól, hogy megrendeltek az esküvőnek helyet adó étteremtől, avagy a vendéglátást biztosító cateringestől egy adott italcsomagot, de mégis szeretnétek, ha „bejöhetne” az esküvőre apa pálinkája, meg esetleg Pista bácsi olaszrizlingje. Ha ez a helyzet, nem elhanyagolható kérdés, hogy az étterem/cateringes partner-e ebben. Van, aki rugalmas a kérdésben, és felőle a fél Metrót beguríthatjátok, és van, aki csak mondjuk egyféle italt enged behozni az esküvőre. Bármelyik is legyen, nagy valószínűséggel úgynevezett dugódíjat fognak felszámolni a hozott italok után (persze ez alól is vannak ám kivételek!). Nagyon nem mindegy, hogy mennyi ez a bizonyos dugódíj és mi mindenre tervezik ezt felszámolni. Érdemes ezeket a legelején, még az első érdeklődés alkalmával feltenni, mert ha sok italt szeretnétek Ti biztosítani, rugalmas befogadó helyet kell találnotok hozzá.

3. Terembérleti díj
Van, ahol kérnek, van ahol beérik a násznép tekintélyes fogyasztásával és úgymond „ingyen” adják a helyszínt magát. Nem rossz dolog, ha nem kérnek külön a helyszínért pénzt, de fontos tudni azt is: nem feltétlenül az ingyen terem lesz összességében a legolcsóbb. Lehet egy esküvői helyszín drága, de ha lehetőséget ad arra, hogy a vendéglős haverod biztosítsa a bográcsgulyást, máris jobban jártál, mint egy bérleti díj-mentes hellyel, ami azonban kőkeményen behajtja rajtad az esküvői menüsor esküvői árát. Ezen felül pedig egy segítőkész, jófej helyszínmenedzser sok olyan dologban segíthet, aminek akár számszerűsíthető haszna is lesz számotokra.

Fotó: Vargha Miklós Photography

4. Túlmaradnánk, lehet?
Egy igazán jó buli hamisítatlan ismérve, hogy baromi sokáig tart. Már délután 5-kor gyülekezik a násznép, de még hajnal 5-kor is ropja a keménymag. A legtöbb helyen alapjáraton a vendéglátói díj a személyzet 8 órás rendelkezését foglalja magában. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy kitesznek titeket a kerítésen túlra hajnal 1-kor, azt viszont nagy valószínűséggel igen, hogy a 8 órán túli mulatozásért óránként úgynevezett túlmaradási díjat kell fizetnetek. Ez 3-4 óra esetében elég tetemes összeget tud kitenni. Ezért ha korai kezdést terveztek, nem árt a vendéglátóval eleve úgy szerződni, hogy 10-12-x óra rendelkezésre állást biztosítsanak. Van, aki nyitott erre, van, aki nem. Mindenesetre nem árt jó előre tudakolózni a lehetőségek, óradíjak felől.

5. Bérbútorok, bérkellékek
Sokszor egy helyszínben talán épp az fog meg leginkább, hogy csodaszép, csodaklassz bútoraik, kiegészítőik vannak. Nem árt időben tudni, hogy a csodás lakberendezési elemek a hellyel együtt „járnak” Nektek vagy bérleti díjat kell fizetni értük, ha igen, mennyit és pontosan mikért. Elképzelhető, hogy mondjuk az asztalokra, abroszokra, étkészletre, székekre is bérleti díjat számolnak fel. Ti pedig nyilván szeretnétek tudni, hogy mi mennyibe kerül úgy összességében.

6. Csoki mousse vs. nagyi méteres kalácsa
Jó megkérdezni a helyszínt, hogy engedik-e desszertként anyu, nagyi, Teri néni sütijeit felszolgálni. A vendéglátók szerencsére legtöbb esetben kedves emberek, és a viselkedésük arról árulkodik, hogy értetek vannak. Így valószínűleg a csilli-villi desszertfelhozataluk ellenére ellágyul majd a szívük, ha arról van szó, hogy becsempésznétek egy tetemes mennyiségű „nagyisütit” a lagzira. Legalábbis remélhetőleg.

Fotó: Petrilla Szabolcs/ Petrilla Photography

7. Mikor lehet jönni, mikor muszáj menni?
Fontos időben tisztázni, hogy a helyszínt mikor vehetitek birtokba és mikor kell visszaadnotok azt a tulajdonosának. Ez főként akkor lehet fontos kérdés, ha a nésznép mondjuk másnap még az étteremben tervezne reggelizni, de ott már reggel 8-kor a következő napi esküvőt dekorálják… És ha már a dekorálásnál tartunk: ez egy igen korai műfaj ám, attól függően, hogy mennyire komoly dekorációt terveztek a helyszínre, lehet, hogy már reggel 7-kor vagy esetleg már előző este a helyszínen kell tüsténkedni. Ezt az igényt mindenképp időben jelezni kell a hely felé és megtudakolni, hogy van-e rá egyáltalán lehetőség.

8. A bizalom zárt köre
Ha egy felkapott szórakozóhelyen vagy egy nagy alapterületű – több helyiséges – étteremben tartjátok az esküvőtöket, elképzelhető, hogy csupán hiú ábránd részetekről az, hogy aznap este csak Ti és a szeretteitek lesztek ott. Van olyan vendéglátó hely, ahol nem is kérdés, hogy a Ti napotokon nem enged be mást, csak Benneteket, de van olyan is, aki nem vállalja be azt a bevételkiesést, amit egy zártkörű rendezvény jelenthet számára, így a veletek szomszédos terembe vagy éppen annak teraszán törzsvendégek fognak iszogatni. Ennek feltétlenül a legelején ki kell derülnie: ha fontos számotokra, hogy ott, aznap csak ismerős arcokat lássatok, olyan helyet válasszatok, amelyik 100% zártkörűséget biztosít a számotokra.

9. Te melyik esküvőre jöttél?
Az előző ponthoz kapcsolódik: van olyan birodalom, amely területi adottságaiból fakadóan egyszerre 2-3, akár 4 esküvőnek is otthont tud adni egyazon időben. Kérdés, hogy Ti jó bulinak érzitek-e ezt és akár még tetszik is a dolog vagy zavarna az, hogy 5 méterre tőletek épp vadidegenek menyegzője zajlik és a mosdóban csupa olyan koszorúslányba futsz bele, akik valahogy nem olyan ruhában vannak, mint amilyenben megállapodtatok az elején…

10. Aludni is kell valahol…
Ha a násznép egy része vagy akár egésze messzi vidékről érkezik, a helyszínválasztásnál elsődleges kérdés, hogy az esküvő közvetlen közelében hány szálláshelyet tudnak biztosítani. Hiába gyönyörű ugyanis egy helyszín, ha a faluban kizárólag Feri bácsinál lehet szobát bérelni, nála is csak kettőt. Ha a legközelebbi szállás kilométerekre van, akkor pedig a násznép fuvarozásáról kell külön körben gondoskodnotok.

Fotó: Vargha Miklós Photography

11. A szék mindent visz
Elsőre talán nem is gondolnátok, milyen fontos az, hogy a kiszemelt helyszín milyen székekkel rendelkezik. Mivel darabszámra az esküvőn talán csak evőeszközből lesz annyi, mint székből, ezért ezek a bútordarabok akarva-akaratlanul nagyon fontos és kikerülhetetlen, meghatározó elemei lesznek annak az összképnek, ami majd Benneteket fogad a helyszínen. A szép székek ezért nagyon fontosak. Lehetnek fából vagy lehetnek a mostanság nagy népszerűségnek örvendő, hőn áhított amerikai típusú Chiavari székek, a lényeg, hogy esztétikusak legyenek és illeszkedjenek abba a környezetbe, amit ti megálmodtatok. Sajnos a legszebb helyszíneknél is előfordulhat, hogy csak csúnyácska, konferencia hangultatot árasztó „bankettszékeik” vannak, amit legszívesebben eltakarnál valamivel. Ilyenkor szokott képbe jönni a székszoknyás megoldás, amiért egyrészt szinte kivétel nélkül mindenhol bérleti díjat számolnak fel, másrészt mondjuk egy rusztikus, vintage vagy bohém hangulatú esküvői dekorációban abszolút stílusidegen elemeknek számítanak. Akkor már jobb megoldás, ha egy bútorbérlő céggel hozattok székeket a helyszínre, ez esetben viszont számolnotok kell ennek a plusz költségével.

12. Pajtalagzi a Sellő Hotelben
Nyilván alakul már valamelyest egy kép a fejetekben arról, hogy mi az a világ, mi az a környezet, ami szeretnétek, ha ezen a fontos napon körülvenne Titeket. Manapság sokan álmodnak vintage vagy rusztikus hangulatú esküvőről, de sokan nem veszik időben figyelembe azt, hogy a választott helyszín nem feltétlenül alkalmas egy ilyen világ, miliő megalkotására. Hiába raktok az az asztalokra faszeleteket és cuki, raffiával díszített befőttes üvegeket, ha mindez egy modern vagy éppen szocreál elemekkel tarkított rendezvényterem kellős közepén történik. Fontos, hogy a helyszínetek autentikus legyen és méltó otthonául tudjon szolgálni annak a dekorációnak, amit megálmodtatok. Én személy szerint elvakultan szabadtér-párti vagyok, nemcsak azért, mert a szabadban lenni jó, hanem azért is, mert egy rét vagy erdő közepén sosem fog egy csúnya lambéria vagy ízléstelen csillár, falikép bezavarni a képbe. Persze tengernyi olyan zárt helyszínt találni ma már a legkülönfélébb stílusban, ami eleve nagyon ízléses és kiváló kiindulási pont lehet ahhoz, amit Ti szeretnétek.

13. A főnökkel szeretnék beszélni
Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy milyen fontos szerepe van annak, hogy a választott helyszín, illetve a vendéglátást biztosító cateringes cég milyen hozzáállást tanúsít. Ha olyan szolgáltatót találtatok, aki szolgálatkész, minden kérdésetekre van válasza és leginkább az, hogy „Mindent megoldunk, mindenben segítünk.”, akkor valószínűleg közel vagytok a megoldáshoz. Aki már az elején a problémásnak tűnik picit, arról sejthető, hogy nem a Ti emberetek. A vendéglátás meghatározó része lesz az esküvőtöknek, ezért fontos, hogy olyan emberre, cégre bízzátok, aki „megoldó” típus, nyitott akár még az őrült ötleteitekre is és akiben száz százalékig megbíztok. Emellett nem árt egy menüsor-kóstolást sem kérni, csak, hogy biztosan tudjátok: finom lesz a vacsi.

Fotó: Petrilla Szabolcs / Petrilla Photography

14. Esőpara
Ha szabadban képzelitek is el az esküvőtöket, nem árt, ha a helyszínnek van B opciója arra az esetre, ha esetleg esős napot fognátok ki. (Nyugi, a gumicsizmás esküvő is baromi jó buli!) Teljesen érthető, praktikus okoknál fogva legtöbbször még „szabadtéri” esküvőkön is fedett tetőszerkezetű kerthelyiségben vagy hatalmas rendezvénysátorban terítenek meg a vacsorához, de ha Ti magát a ceremóniát egy kiszemelt fához vagy egy kis tó partjára álmodtátok meg, akkor jobb számba venni az adott helyszín B terv-faktorát, vagyis, hogy hol tud megvalósulni a csodaszép szertartás, ha esetleg épp zuhogna az eső. Ha szerencsétek van, van egy szép borospince vagy egy fedett kis fa pavilon, esetleg terasz, ahova át lehet pozícionálni a ceremóniát. Ha csak egy sátor lesz a helyszínen, akkor nagy valószínűség szerint csak ott tudtok majd rögtönözni valamit, a terített asztalok között, vagy pedig úgy döntötök, hogy mindenki esernyőt kap vendégajándékként és Ti pedig azért is a kiszemelt fánál áztok bőrig, mert Ti zuhi így, zuhi úgy, ezt akarjátok.

15. Na de mi a legfontosabb?
Ezt a kérdést tegyétek fel elsőként magatoknak, amikor helyszínekről kezdtek gondolkozni. Nagy segítség tud lenni, ha van egy olyan kritérium a fejetekben, aminek mindenképp meg kell feleljen a hely. Ha ezt ki tudjátok ötölni, már sokkal könnyebben fogtok szűkíteni a rátok ömlő kínálatból. Legyen egy kis kerti tó, ami mellett a szertartás lesz? Legyen jókora tánctér, hogy elférjen a teljes gimis mazsorettcsapat különszáma? Kell egy színpad, mert szeretnétek egy meglepi koncertet? Méretes kerthelyiség, mert a vacsorát is a szabadban szeretnétek? Óriási zöld terület, amin sátoros lagzit lehet tartani? Legyen fagerendás tetőszerkezet? Erdő közepén eldugott cuki kis tábor? Vagy letisztult, minimál, esetleg indusztriál belső tér? Beszéljétek meg a a fő csapásirányt, utána sokkal könnyebb lesz!

Írta: Gruber Andi / Gruber Andi Wedding Decor
A cikk eredetileg a Bohém Esküvő blogon jelent meg 2015. augusztus 19-én.

2017-04-13 - Elkészült a weboldalunk! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Elkészült a weboldalunk!